Bolnica na Sajmu ostaje otvorena

Vesti 23. maj 202009:33 > 09:36
Ministarstvo odbrane

Privremena kovid bolnica na Beogradskom sajmu još neće biti zatvorena zbog epidemiološke situacije, jer se i dalje beleži veliki broj potvrđenih slučajeva koronavirusa i otrkivaju nova žarišta, rekao je koordinator privremene bolnice potpukovnik Veljko Milić.

„Nadali smo se zatvaranju, ali prateći epidemiološku situaciju shvatili smo da je još neophodno da postojimo kao privremena vojna bolnica“, objasnio je Milić.

Na Beogradskom sajmu je smešten 61 pacijent, odnosno 14 više nego u petak, a pacijenti su uglavnom iz Smedereva, javila je Radio-televizija Srbije.

Milić je naveo da najmlađi pacijent ima 20 godina, a najstariji 63 godine. Trenutno je na Sajmu angažovano 12 lekara, dva medicinska koordinatora i oko 20 medicinskih tehničara.

RTS nezvanično saznaje da na Novosadskom sajmu nema više pacijenata, a od ponedeljka će biti poznato koje će privremene bolnice biti zatvorene u narednom periodu.

Pacijenti sa teškom kliničkom slikom i dalje se smeštaju u kovid bolnice, a pacijenti sa lakšim simptomima ili bez simptoma, u privremene bolnice. U bolnicama su 744 pacijenta, od kojih je 12 na respiratoru, a jučerašnji dan je bio prvi dan u kojem nije bilo preminulih od koronavirusa posle dva meseca.  

Sve informacije o koronavirusu možete pročitati u Blogu uživo i na stranici Koronavirus.