Stamatović i Jovanović predali RIK potpise za izbornu listu

Izbori 2020 21. maj 202012:29 > 12:38
N1/arhiva

Predstavnici izborne liste "Milan Stamatović–Zdravo da pobedi–Dragan Jovanović–Bolja Srbija–Zdrava Srbija" predali su Republičkoj izbornoj komisiji potpise podrške građana za predstojeće izbore u Srbiji. Nosioci liste su predsednik stranke Zdrava Srbija Milan Stamatović i predsednik stranke Bolja Srbija Dragan Jovanović.

Među kandidatima koalicije za poslanike u Skupštini Srbije su bivši gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović, profesor i poslanik u Skupštini Miladin Ševarlić, bivši fudbaler Crvene zvezde i reprezentacije Jugoslavije Boško Đurovski i predsednica italijansko-srpske privredne komore Danijela Vojinović.

Milan Stamatović je izjavio da je cilj te liste nakon izbora decentralizacija zemlje i zaštita nacionalnih interesa.

„Bićemo vlast, ili konstruktivna opozicija onima koji rade protiv države, a zastupnici svih pojedinaca koji rade za nju“, kazao je Stamatović nakon predaje potpisa u Beogradu.

Jedan od osnivača stranke Zdrava Srbija i njen član, pesnik i književnik Ljubivoje Ršumović, ocenio je da je Srbija „zgađena“ ne samo ekološki, već i „logodedalijama, brbljanjem i ružnim rečima“ i istakao da je budućnost Srbije u mladima.

„Ja sam uvek bio za mladost, zato radim sa mladima i za mlade. Oni znaju kako treba i zato verujem u budućnost Srbije u zagrljenosti sa mladošću“, kazao je on.

Dragan Jovanović je rekao da građani Srbije sada imaju za koga da glasaju i naveo da su ljudi koji čine tu listu domaćini koji će pokazati da Srbiju ne čini samo Beograd.

Miladin Ševarlić je naveo da se ta koalicija, između ostalog, zalaže da Srbija ne može da bude član Evropske unije bez Kosova, da se vrati novac koji je tokom godina oduzet penzionerima i poljoprivrednicima i da se poveća učešće države u poljoprivredi i na selu.

Sve o predstojećim izborima čitajte na stranici Izbori 2020.