Zavetnici za poništavanje izborne liste optužili "duboku državu"

Izbori 2020 19. maj. 202017:50 > 17:54
Podeli:
Izvor: Tanjug/Zoran Žestić

"Srpska stranka Zavetnici" saopštila je da je poništvanje njene izborne liste na današnjoj sednici Republičke izborne komisije (RIK), "bez presedana u istoriji modernog srskog parlamentarizma i nepravda", ali da će otkloniti nedostatke kako bi ponovo predala listu.

„Više od dva meseca od proglašenja naše izborne liste, ona se obara zbog slogana ‘Hrabro’ koji je u njenom nazivu“, rekla je Milica Đurđević Stamenkovski, nosilac liste Zavetnika, za Televiziju B92.

Ona je ocenila da na taj način politički protivnici Zavetnika „nastoje da spreče ulazak u Parlament stranke sa idejom suverenizma“, i da je ta stranka „dirnula u to osinje gnezdo, takozvane duboke države, koja je pustila svoje pipke u sve pore društva“.

Đurđević Stamenkovski je rekla da nije tačno da slogan „Hrabro“ ne može biti u nazivu liste.

Međutim, Upravni sud je utvrdio da neka reč ne može biti dodata prijavljenom nazivu podnosioca liste, te je RIK poništio svoju raniju odluku o prihvatanju liste.

„Dat nam je novi rok da prikupimo potpise na izlazak na izbore, mi ćemo uvažiti tu primedbu, prikupićemo potpise brže neko ikada“, rekla je Đurđević Stemenkovski i dodala je da je to i „finansijski udar“ na tu stranku.

Sve o predstojećim izborima čitajte na stranici Izbori 2020.