Obradović i Kostić: Naša žrtva sigurno neće biti uzaludna

Tanjug / Sava Radovanović

Lider Dveri Boško Obradović, koji sa stranačkim kolegom Ivanom Kostićem štrajkuje glađu ispred Skupštine Srbije, izjavio je za N1 da pokušavaju da skrenu pažnju na "alarmantan trenutak u kojem se nalazi naše društvo".

„Sve druge metode smo iscrpeli. Ovo je jedan vapaj da probamo ovu lošu situaciju u kojoj se nalazimo rešimo na jedan normalan način“, rekao je Obradović.

Ocenio je da im broj ljudi koji ih svakodnevo podržava govori da „ima za koga sve ovo raditi“.

„Naša lična žrtva sigurno neće biti uzaludna“, ocenio je Obradović.

Obradović je rekao da su mediji pogrešno preneli njegovu izjavu „da se za pomoć obratio Evropskoj uniji“ i ističe da se obratio Evropskom parlamentu.

„To je velika razlika, u Evropskom parlamentu su zastupljene sve političke opcije pa i one evroskeptične. Evropski parlament je prava slika evropske političke scene i dužni smo da ih obavestimo o tome šta se radi u Srbiji“, rekao je Obradović.

Kostić je podsetio da su poslali pismo na 300 međunarodnih adresa.

„Ne samo u EU, nego i drugim zemljama Evrope, Rusiji, SAD, prvenstveno političkim organizacijama, medijskim kućama i međunarodnim organizacijama koje se zalažu za zaštitu ljudskih prava“, rekao je Kostić.

Obradović deveti dan štrajkuje glađu, a Kostić sedmi. Obradović je nedavno na konferenciji za novinare istakao pet zahteva kako bi se, kaže, stvorila normalna i demokratska atmsfera: poštovanje Ustava i Rezolucije 1244, neselektivan rad tužilaštva i sudova, zaštita eparhija Srpske pravoslavne crkve (SPC) i vernika u Crnoj Gori, oslobođenje medija i odlaganje izbora i stvaranja uslova za slobodne i poštene izbore.