Sloga: Jura i vlast odgovorni za povećanje zaraze u Leskovcu

Vesti 18. maj 202010:14 > 10:18
Podeli:
Izvor: N1

Udruženi sindikati Srbije "Sloga" ocenili su da je južnokorejska kompanija "Jura" odgovorna za razbuktavanja zaraze korona virusa u Leskovcu, jer je zbog njihovog nehumanog odnosa prema preporukama zdravstvene struke povećan broj zaraženih u njihovim pogonima, ali i u drugim leskovačkim fabrikama.

Sindikat je saopštio da je više puta apelovao na vlast, Inspekciju rada, lokalnu samoupravu i zdravstveni štab da podrže radnike Jure i tako zaštite sve kojima su životi ugroženi, ali da je njihovo jasna poruka da „stranci mogu da ih gaze i da će oni raditi pod bilo kojim uslovima zbog ličnog siromaštva“.

„Sve je to za epilog imalo razbuktavanje zaraze u Leskovcu, a inficiranih sada ima i u drugim fabrikama poput: Maša Impeks, Elrad, Gruner, Aman, Leskobags, Džinsi, Aptiv, Zdravlje, Moravka, Falke“, tvrdi sindikat „Sloga“.

„Sloga“ se zalaže za očuvanje svakog radnog mesta, uz bolje plata i dobre uslove za rad, ali nije za to da se vlast dodvorava stranim kompanijama i dopušta im zloupotrebu naših siromašnih radnika, navedeno je u saopštenju.

Sve informacije o koronavirusu možete pročitati u Blogu uživo i na stranici Koronavirus.