Macura: Trudnice i porodilje i dalje degradirane, minimalan iznos naknade sraman

Izbori 2020 17. maj. 202012:05 > 12:09
Podeli:
Izvor: N1

Kopredsednica Stranke moderne Srbije (SMS) Tatjana Macura, jedna od kandidatkinja Ujedinjene demokratske Srbije (UDS) za poslanike na predstojećim izborima, izjavila je "da su porodilje i trudnice u Srbiji značajno degradirane postojećim zakonom".

Macura, koja je i poslanica u još aktuelnom sazivu Skupštine Srbije ocenila je da je Vlada odredila maksimum koji jedna porodilja može da primi tokom svog porodiljskog odsustva, ali ne i minimum, zbog čega neke porodilje primaju tek nekoliko stotina ili nekoliko hiljada dinara, prenela je UDS.

„Mi iz Ujedinjene demokratske Srbije znamo da u budžetu Republike Srbije ima dovoljno novca da garantujemo da svaka porodilja u Srbiji može da primi najmanje naknadu u visini republičkog minimalca bez obzira da li je bila u radnom odnosu ili ne“, kazala je Macura.

Ona je najavila da je to jedna od promena za koju će UDS nastaviti da se zalaže u republičkom parlamentu, a iz te koalicije su poručili da u fokus svoje kampanje stavljaju ljude, njihove probleme i način kako ih rešiti.

Ujedinjena demokratska Srbija je politički savez Srbije 21, Vojvođanskog fronta predvođenog LSV, Stranke moderne Srbije i Građanskog demokratskog foruma.