Vojska noćas intervenisala u Šidu, u kamp vraćeno 18 migranata

Vesti 17. maj 202009:46 > 09:53
Ministarstvo odbrane

Vojska koja je stigla u Šid kako bi preventivno kontrolisala tri centra sa skoro 2.000 migranata, noćas je već intervenisala i 18 migranata vratila u prihvatni centar.

Zamenik predsednika opštine Šid Zoran Semenović rekao je za RTS da je od jutros na tom području daleko stabilnije i da su pripadnici vojne policije noćas vratili 18 osoba u prihvatne centre.

POVEZANE VESTI

„Situacija od kad su pripadnici Vojske Srbije zauzeli svoje položaje je daleko stabilnija. U toku noći je došlo do privođenja, vraćanja 18 lica u prihvatne centre, što je daleko bezbednije nego svih dana prethodno“, rekao je Semenović.

Oko 70 pripadnika Vojske Srbije raspoređeno je u tri prihvatna centra – „Adaševci“, „Principovac“ i „Šid – Stanica“, gde boravi oko 1.900 migiranata iz 18 zemalja, javila je Radio televizija Srbije (RTS). Vojnici će se smenjivati u tri smene na punktovima ispred prihvatnih centara.

Najveći problem u šidskoj opštini prave neregistrovani migranti koje su meštani zaticali, ne samo u svojim dvorištima, nego i šumama i na njivama, u voćnjacima, zbog čega su se osećali nebezbedno i tražili pomoć države.

Ppredsednik Srbije Aleksandar Vučić naredio je upotrebu dela snaga Vojske Srbije na teritoriji Opštine Šid radi pružanja pomoći Ministarstvu unutrašnjih poslova u obezbeđenju centara za azil i prihvatnih centara