Radojičić: Od ponedeljka očekujemo više dece u vrtićima

Vesti 16. maj. 202011:36 > 11:43
Podeli:
Izvor: N1

Od ponedeljka za boravak dece u vrtićima neće biti potrebne potvrde roditelja da su zaposleni, najavio je gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić.

On je rekao da je prethodne nedelje kada su vrtići nakon ukidanja vanrednog stanja počeli da rade broj dece bio i manji od očekivanog, prosečno njih oko četiri hiljade.

POVEZANE VESTI

„Sve mere i preporuke stručno-operativnog tima zaposleni u predškolskim ustanovama sprovode. Od ponedeljka očekujemo nešto veći broj dece, ali i dalje stoji preporuka da tu uslugu treba koristiti ako je neophodna, da ne bismo opteretili vrtiće i čitavu tu službu“, rekao je Radojičić za TV Prva, prenosi Beonifo.

„Zato je možda bolje ne žuriti sa dovođenjem dece u vrtiće ukoliko ima ko da ih pričuva. Ipak, spremni smo da dočekamo veći broj dece“, dodao je on.

Govoreći o javnom gradskom prevozu, Radojičić je naveo da je u početku bilo od 20 do 30 odsto zauzetosti kapaciteta, a protekle nedelje nešto više, na nekim linijama i oko 60 procenata. 

Dnevno pratimo stanje na terenu i u skladu sa potrebama reagujemo. Na početku je bilo 1.058 autobusa na gradskim linijama i oko 250 na prigradskim linijama. Na osnovu analize broja putnika i opterećenosti pojedinih linija, povećan je broj vozila za oko 55 i to za 27 gradskih i dve prigradske linije, istakao je Radojičić. 

Najavio je da će od ponedeljka biti uspostavljen prevoz putnika i na četiri minibus linije.

Sve informacije o koronavirusu možete pročitati u Blogu uživo i na stranici Koronavirus.