Udovičić: Ove godine veći broj stipendija za najbolje studente

Vesti 15. maj 202016:02 > 16:11
Podeli:
Izvor: N1

Ministar omladine i sporta i predsednik Fonda za mlade talente Vanja Udovičić, najavio je da će ove godine biti povećan broj stipendija za najbolje studente, saopštilo je Ministarstvo za sport i omladinu.

„Najbolje studente Srbije motivišemo da još više napreduju, usavršavaju se i postižu još bolje rezultate“, izjavio je Udovičić na 93. sednici Fonda za mlade talente, kojom je predsedavao.

Ministar je istakao da se time nastavlja nagrađivanje truda i zalaganja najboljih studenata.

„Uloga mladih je presudna u izgradnji budućeg društva, i zato je veoma važno da ulažemo u njihovo znanje i obrazovanje. Uz podršku države, najbolji studenti imaju siguran put za ostvarenje svojih ambicija i ideala što je preduslov daljeg napretka naše Srbije“, naveo je.

Na sednici je usvojena preliminarna Lista kandidata koji ispunjavaju sve uslove konkursa i preliminarna Lista kandidata koji ne ispunjavaju jedan ili više uslova i/ili imaju nepotpunu dokumentaciju po Konkursu za stipendiranje do 950 najboljih studenata završne godine osnovnih akademskih studija i do 460 studenata završne godine master akademskih studija sa visokoškolskih ustanova čiji je osnivač Republika Srbija, za školsku 2019/20. godinu.

Lista preliminarnih rezultata Konkursa objavljena je na sajtu Ministarstva omladine i sporta www.mos.gov.rs i Fonda za mlade talente Republike Srbije www.fondzamladetalente.rs.