Osumnjičen za pretnje ubistvom porodicama više političara, Ivanoviću, Georgievu

Vesti 14. maj 202023:26 > 23:39
Shutterstock

Pripadnici Bezbednosno-informativne agencije u saradnji sa Tužilaštvom za visokotehnološki kriminal i Ministarstvom unutrašnjih poslova, uhapsili su u četvrtak uveče M.L. (38) iz Loznice, zbog sumnje da je putem Tvitera, između ostalog, više puta direktno pozivao na ubistvo članova porodica više osoba, među kojima su poličari Dragan Đilas, Boško Obradović, Janko Veselinović, Borko Stefanović, novinari Ivan Ivanović i Slobodan Georgiev.

Brzom reakcijom pripadnika Bezbednosno-informativne Agencije i MUP-a, lice je privedeno i njemu će, uz konsultaciju sa dežurnim tužiocem, biti određeno zadržavanje od 48 časova, nakon čega će biti izveden pred nadležnog sudiju, navodi se u saopštenju BIA.

POVEZANE VESTI

Kako saznaje N1, muškarac je prilikom hapšenja priznao da stoji iza profila, kao i da nije član Srpske napredne stranke, iako ju je pominjao u svojim tvitovima.

Radi se o osobi koja se krila iza profila „Vojni obaveštajac“ @VojniO sa koga je upućivala najgnusnije pretnje smrću deci i drugim članovima porodica ovih opozicionih političara i novinara.

U pretnjama opozicionarima i novinaru Nova S Ivanu Ivanoviću je stajalo da će im (u množini) poubijati članove porodice, uz pretnje surovim mučenjem i „kasapljenjem“, dok je novinaru BIRN-a s profila poručeno da će proći kao (ubijeni Slavko) Ćuruvija.

U jednom od tvitova sa takvim porukama dodao je i „živeo SNS“.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović objavio je ranije u toku večeri, na svom Tviter nalogu, da je profil kreiran u Nemačkoj i da policija intenzivno radi na tome da otkrije ko se iza njega krije.

„Nikakve pretnje neće biti dozvoljene“, napisao je Stefanović.

Pokret Dveri saopštio je ranije u toku večeri da su predali krivičnu prijavu Odeljenju za visokotehnološki kriminal Višeg javnog tužilaštva u Beogradu zbog pretnji koje su upućene poslaniku i predsedniku pokreta Bošku Obradoviću na društvenim mrežama.