Moleban u Hramu Svetog Save, podrška sveštenstvu i narodu u Crnoj Gori

Vesti 14. maj 202018:24 > 18:27
N1/arhiva

Sveštenstvo Srpske pravoslavne crkve u Beogradu služilo je, u kripti Hrama Svetog Save na Vračaru, moleban Bogorodici za podršku episkopima, sveštenstvu i narodu u Crnoj Gori, a episkop Stefan se pomolio Svetom Vasiliju da "izmiri zvaničnu Crnu Goru i narod".

POVEZANE VESTI:

 Pomolismo se za one koji pate, kojima je korona uzela život ili najmilije, za naš narod u Makedoniji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovi, u rasejanju i na Kosovu, a posebno u Crnoj Gori u kojoj najviše stradamo, rekao je danas episkop Stefan, vikar patrijarha Irineja.

Mi smo jedan narod, ma kako se ko zvao i molimo se svetom Vasiliju Ostroškom Čudotvorcu da izmiri zvaničnu Crnu Goru i narod i da zajednički brane svetinje, poručio je on i ocenio da narod u tome ima velikog uspeha.

Vraća se dostojanstvo u Crnu Goru i zato ovo stradanje prelazi u vaskrsenje, rekao je vladika Stefan i pozdravio: Hristos vaskrse Crna Goro, Hristos vaskrse srpski narode, Hristos vasksre svima nama.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je povodom hapšenja episkopa budimljansko-nikšićkog Joanikija rekao da ne može da se meša u poslove druge države, da je potrebno birati reči, ali da je ipak reč o pitanju koje se tiče Srpske pravoslavne crkve (SPC) i srpskog naroda.