Desničari organizovali protest ispred migrantskog kampa u Obrenovcu

Vesti 13. maj 202018:14 > 18:36
N1

Oko 50 aktivista, uglavnom pripadnika pokreta Levijatan, okupilo se ispred migrantskog centra u Obrenovcu, u znak podrške Filipu Radovanoviću koji je pre nedelju dana kolima pokušao da probije ogradu, a potom kroz glavnu kapiju uleteo u kamp. Skup za sada protiče mirno, uz prisustvo policije.

Okupljeni su poručili da znaju da je Radovanović pogrešio, ali su dodali da je zahvaljujući pritisku medija i nevladinih orgnaizacija, koje su ga proglasile teroristom dobio pritvor do 30 dana. Kako su istakli, i oni imaju pravo na svoje mišljenje i napominju da se ono ne bi čulo da nije organizovan protest.

Okupljanje desničara ispred kasarne proteklo je mirno, a kako javlja reporter N1 nije bilo ni mnogo policije. Pošto je skup kasno prijavljen, vodilo se računa da na njemu bude do 50 ljudi.

Iako se spekulislao da bi skupu mogao da prisustvuje i Goran Davidović Firer, vođa zabranjene neonacističke organizacije Nacionalni stroj, on se ipak nije pojavio.

N1

Međutim, na protest podrške Radovanoviću došla je doktorka Jovana Stojković, poznata po svojim stavovima protvi vakcine. Ona se takođe obratila okupljenima, kao i Pvale Bihali, vođa Levijatana.

Filip Radovanović (20) uhapšen je jer je 7. maja kolima upao u migrantski centar u bivšoj kasarni Obrenovcu, koji obezbeđuje vojska.