Milojičić pozvao na sednicu GO DS uz pojašnjenje Ministarstva zdravlja

Vesti 12. maj 202019:46 > 19:54
Izvor: N1

Poslanički klub Demokratske stranke (DS) tražio je od Ministarstva zdravlja pojašnjenje o organizovanju skupova više od 50 ljudi, a potom je taj odgovor upućen kao deo poziva članovima beogradskog odbora stranke za izjašnjavanje da sednica Glavnog odbora bude održana 17. maja, umesto 31. maja kako je to najavio predsednik DS Zoran Lutovac.

Zahtev poslaničkog kluba DS Ministarstvu zdravlja potpisao je poslanik Radoslav Milojčić. U pismu članovima Gradskog odbora DS, u koji je FoNet imao uvid, podseća se da je sednica Glavnog odbora trebalo da se održi 14. marta, ali je odložena zbog uvođenja vanrednog stanja zbog epidemije koronavirusa.

Sada po ukidanju vanrednog stanja, navodi se u pismu, smatramo da je neophodno da se sednica održi što pre, uz poštovanje svih propisanih mera i navodi se da je u prilogu mišljenje Ministarstva zdravlja.

„Iako postoje najave da bi se sednica mogla održati 31. maja, smatramo da je u ovom turbulentnom političkom trenutku prekasno i da ćemo doći u situaciju da važne političke odluke budu donete i da se glas DS neće čuti“, navodi se u pismu i zahteva da se sedica Glavnog odbora DS održi u nedelju, 17. maja u 12 sati u Sava centru.

Predsednik DS Zoran Lutovac napisao je ranije danas na Tviteru da su „rukavice odavno bačene, a sada su skinute i maske“.

„Vučić pokušava da preuzme DS uz pomoć nekolicine svojih ljudi u stranci. Oni imaju prostor u njegovim tabloidima i dovode u zabludu članove i simpatizere stranke. Nećete proći! Pravih demokrata je mnogo više“, napisao je Lutovac.

Poslanik DS Balša Božović potom je, takođe, na Tviteru napisao da „niko iz Demokratske stranke ne radi za Vučića“.

„Ni predsednik Lutovac, niti bilo koji član ili funkcioner DS. Odgovorno to tvrdim. Koristiti takve optužbe samo zato što ne mislimo isto je jako opasno i po DS i po Srbiju“, naveo je Božović.

Na pitanje FoNeta o Glavnom odoboru DS, Božović je odgovorio SMS porukom da će sve što ima da kaže o stranci reći na sednici Glavnog odbora, „i 17. i 31. maja, jer smatra da „sve strane treba saslušati“.