Paunović: Tadićev plan je taktički potez u nedostatku ozbiljnog plana opozicije

Izbori 2020 11. maj 202012:16 > 12:22
N1

Predsednik opštine Paraćin Saša Paunović ocenio je plan predsednika Socijaldemokratske stranke Borisa Tadića o izlasku na izbore i bojkotu parlamenta, kao "taktički potez u nedostatku ozbiljnog plana opozicije".

Paunović je za list Danas kazao da je taj metod, da se nakon izbora bojkotuje rad parlamenta, korišćen u Severnoj Makedoniji, ali je ocenio da Srbija trenutno ne može da se koristi njime, jer se opozicija nije spremala za izlazak na izbore.

„Možda je to (izlazak na izbore) korisno u smislu kontrole štete, finansijskog preživljavanja ili bar nastavka finansijske agonije opozicionih stranaka, ali svakako nije na liniji jasnog bojkota koji je zagovaran jako dugo, to kažem zbog onog dela opozicionih birača koji su tu ideju prihvatili u potpunosti“, rekao je on.

Prema njegovim rečima, izlaskom Pokreta slobodnih građana na izbore gubi se smisao ideje o jedinstvenoj listi, a dodao je i da bez medija nije moguće da opozicija objasni odluku koja „nije crno-bela“.

Paunović je početkom marta najavio izlazak na lokalne izbore u Paraćinu, nakon čega je napustio Demokratsku stranku u kojoj je bio zamenik predsednika.

Predsednik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić izjavio je ranije kako njegov predlog delu opozicije da se izađe na izbore na zajedničkoj „Listi Za bojkot“, znači da bi umesto bojkota samo na dan izbora, bojkot parlamenta bio nastavljen svakog dana.

Upitan do kada će trajati bojkot jer vlast neće ispuniti zahtev da se izbori odlože, predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas rekao je za Danas da će „zahtevi Saveza za Srbiju biti ispunjeni“.