Ševarlić: Razmišljam da prekinem štrajk glađu, ukrali su mi ideju

Vesti 11. maj 202010:06 > 10:12
Tanjug/Tara Radovanović

Samostalni poslanik Miladin Ševarlić, koji od nedelje štrajkuje glađu ispred Skupštine Srbije, rekao je za N1 da razmišlja da danas prekine štrajk, jer kaže da su mu ostali poslanici na stepeništu Doma parlamenta - ukrali i obesmislili ideju.

„Ne želim da budem pokrivalica ni za skupštinsku većinu ni za manjinu. Oni govore o temamo koje su od drugog značaja, ne kažem da nisu važne, ali u odnosu na ovu ključnu temu…“, kazao je Ševarlić.

POVEZANE VESTI

On je naglasio da je blizu odluke da prekine štrajk.

„…jer izgleda da najvećem broju novinara ja nisam važam, prišla mi je jedna ekipa da me intervuiše, a i oni su rekli da imam dve rečenice“, dodao je.

Kaže i da je u nedelju on svoje prijatelje i bivše studente zamolio da napuste prostor ispred parlamenta, kada je, kako je rekao, „počela halabuka“, da ne bi došlo do nekog incidenta.

Na stepeništu Skupštine u nedelju je prvi počeo štrajk glađu samostalni poslanik Ševarlić zbog neprimenjivanja Rezolucije 1244 na Kosovu i Metohiji i kršenja teritorijalnog intetgriteta i suvereniteta Srbije, a zatim mu se u znak podrške pridružio poslanik i lider Dveri Boško Obradović koji zahteva obustavljanje izbornog procesa.

Ispred parlamenta su zatim seli poslanici SNS-a Aleksandar Martinović i Sandra Božić, koji su zatražili da tužilaštvo pokrene postupak protiv osoba koje su učestvovale u neredima tokom skupa koji su u petak ispred tog zdanja organizovale Dveri.