Đilas razgovarao sa Obradovićem, lider Dveri poručio da nastavlja štrajk glađu

Vesti 10. maj 202021:45 > 21:55
Tanjug/Tara Radovanović

Oko 21.15 na plato ispred Skupštine Srbije, gde četvoro narodnih poslanika štrajkuje glađu, stigao je predsednik stranke Slobode i pravde Dragan Đilas. Nakon razgovora sa Đilasom, lider Dveri je poručio da nastavlja štrajk glađu.

POVEZANE VESTI

On već duže vreme razgovara sa kolegom iz Saveza za Srbiju Boškom Obradovićem, koji štrajkuje glađu.

Naprednjaci koji takođe strajkuju glađu i dalje sede na stolicama koje su ranije u toku dana izneli iz Skupštine. Kako su nam večeras rekli Aleksandar Martinović i Sandra Božić, oni nameravaju da istraju u štrajku dok se Tužilaštvo ne oglasi povodom, kako kažu, nasilničkog ponašanja Boška Obradovića.

Pokretač današnjeg štrajka glađu, samostalni poslanik Miladin Ševarlić koji se prvi odlučio za taj čin ušao je u zgradu Skupštine i očekuje se da će izaći tek oko 23 časa kada bi trebalo da se obrati novinarima.

Ševarlić je prvi jutros u 11 časova otpočeo štrajk glađu zbog, kako je naveo, izdaje Kosova i Metohije, partokratske drzave i podela u društvu.

Lider Dveri Boško Obradović mu se pridružio i nazvao njegov čin herojskim.  

N1

Aleksandar Martinović je pozvao Sandru Božić da odustane od štrajka, međutim, ona nije to prihvatila i poručila je da će nastaviti sa protestom.

Na pitanje da li mu smetaju salve uvreda koje mu upućuju okupljeni ispred Skupštine, Martinović je rekao da je to demokatski i da je sve u redu dok nikome ne fali ni dlaka sa glave.  

Boško Obradović je nakon razgovora sa Đilasom poručio da će i on nastaviti sa štrajkom.

„Nastavljam štrajk glađu. Ovo je dobro i za mene da se malo umirim i pročistim i da kao jedan od opozicionih lidera razboritije sagledam situaciju u kojoj se nalazimo. Moj zahtev je iskreni otvoreni dijalog o budućnosti Srbije“, rekao je Obradović.