Vukadinović: Bilo bi racionalno da se izbori odlože

Izbori 2020 10. maj. 202014:01 > 14:14
Podeli:
Izvor: N1

Poslanik grupe Nova Srbija-Pokret za spas Srbije Đorđe Vukadinović ocenio je tokom skupštinske rasprave da bi pomeranje izbora bilo racionalno, jer "ovako organizovani izbori neće doprineti smirivanju tenzija i neće biti održani u normalnoj atmosferi, ni političkoj ni zdravstvenoj".

Vukadinović je naveo kako se „sve čini da bi se stvar na silu ugurala u okvire“, a da o tome svedoči i to što Skupština zaseda nedeljom, podsetivši da su do sredine juna zabranjene svadbe i maturske večeri, iako su to mnogima
najvažniji događaji u životu.

On je rekao kako je predstavljeno da „odjednom kao da nema opsanosti od epidemije, mada je stručni tim rekao da opasnost nije prošla“.

Kao razlog zbog koga bi izbore trebalo odložiti on je podsetio na to da svi znaju „kako izgledaju biračka mesta i koliko na njima ima posmatrača, jer svi treba da nose maske“.

„Na šta će to da liči, znate na šta liče učnoice u kojima se glasa“, pitao je Vukadinović.

Odlaganje bi, smatra on, možda uticalo i na to da deo opozicije koji smatra da nema uslova za održavanje izbora, promeni odluku i učestvuje u izborima.

Dodeljivanje 100 evra građanima uoči izbora, po Vukadinovićevom mišljenju, deluje kao legalizacija mita ili kupovina glasova.