UDS: Preispitati propise o sprovođenju nastave i obrazovanju

Vesti 10. maj 202012:51 > 12:54
N1

Poslanici u Skupštini Srbije, okupljeni u koaliciji Ujedinjene demokratske Srbije, ocenili su da je pitanje nastave u osnovnim i srednjim školama gorući problem, zbog čega ih interesuje da li su Krizni štab i resorno ministarstvo doneli dovoljno dobre propise i odluke.

Poslanica Tatjana Macura ukazala je da je osnovno pitanje kako će početi nova školska godina, upitavši da li je razmatrana mogućnost da ona počne ranije, zbog najave o drugom talasu epidemije koronavirusa.

Predstavnici UDS su istakli činjenicu da su brojni roditelji, tokom epidemije koronavirusa, ostali bez posla, pa nisu u mogućnosti da odnesu potvrde o zaposlenju u preškolske ustanove kako bi deca mogla ponovo da krenu u vrtić.

Macura je potom, kao predsednica Poslaničkog kluba Stranke moderne Srbije, pozvala na mirno učešće na izborima 21. juna.

Ovo je verovatno poslednja sednica u ovom zasedanju, rekla je Macura i podsetila da je ta grupa SMS aktivno zagovarala izmene zakona o položaju porodilja kroz inicijativu „Mame su zakon“, a ponosni su i na usvajanje Zakona o nestalim bebama.

Macura je rekla i da je SMS podnela predlog zakona kojim se mogu obeštetiti penzioneri kojima su bile smanjene penzije, kao i predlog zakona o legalizaciji kanabisa u medicinske svrhe.