Poslanik Miladin Ševarlić počeo štrajk glađu

Vesti 10. maj. 202011:35 > 11:41
Podeli:
Izvor: Tanjug/Tara Radovanović

Samostalni poslanik Miladin Ševarlić saopštio je da počinje štrajk glađu u nemogućnosti da pridobije poslanike u Skupštini Srbije da se raspravlja o povredana teritorijalnog integriteta i suvereniteta i nepoštovanju Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN.

Ševarlić je ocenio je da je „parlament Srbije sramota“ koja služi „za sprovođenje jednoumlja vladajuće stranke“, ocenivši da je SNS „nacionalno neodgovorna“. 

Odeven u srpsku narodnu nošnju, Ševarlić je novinarima u parlamentu pokazao izjavu ambasadora Rusije Aleksandra Bocana Harčenka listu „Politika“, u kojoj je istakao da Rezoluciju 1244 treba menjati, a onda je pustio i snimak izjave predsednika Srbije Aleksandra Vučića o „sticanju suvereniteta Kosova na celoj svojoj teritoriji“.

Srbija ne priznaje seperatističku državu Kosovo, a tera svoje građane da postanu članovi njihove skupštine i vlade, naglasio je Ševarlić. 

Je li ovo veleizdaja? Hoćemo li se probuditi jednoga dana u centralnoj Srbiji, u sastavku neke druge države sa ovim rukovodstvom? Zašto se ne pokreće pitanje izlaska Kosova iz elektroenergetskog sistema Srbije i pripajanje Albaniji? Čemu služi ovaj parlament, upitao je Ševarlić.