Martinović: SNS neće prihvatiti ucene i diktat ulice

Vesti 10. maj. 202011:31 > 11:32
Podeli:
Izvor: N1

Srpska napredna stranka prihvatila je razgovore o tome kako treba reformisati politički sistem i izborno zakonodavstvo "sa svima koji su to želeli", izjavio je u Skupštini Srbije šef poslaničkog kluba Aleksandar Martinović.

On je, govoreći o predlozima zakona o izmenama Zakona o izboru narodnih poslanika i Zakona o lokalnim izborima, rekao da je SNS spremna da razgovara sa svima koji žele ozbiljan dijalog u Narodnoj skupštini, i da neće prihvatiti „nikakve ucene i diktat ulice“.

POVEZANE VESTI

Martinović tvrdi i daje „mnogo toga“ u političkom sistemu „promenjeno na bolje“ i da „sve to ide u prilog strankama u opoziciji i na štetu SNS“, što je islustrovao odlukom o smanjenju cenzusa sa pet na tri odsto.

On je rekao i da se njegovoj stranci „spočitava što se menjaju izborni uslovi u izbornoj godini“, navodeći da je to opozicija „tražila od nas“, čime je SNS, objasnio je, „pokazala širinu i spremnost“ za razgovore.

„Neki nam zameraju što smo razgovarali sa prozapadnom opozicijom“, rekao je Martinović.

On je istakao i da najavljene izmene zakona idu u prilog opoziciji jer „neće morati da overavaju potpise kod javnih beležnika nego i u gradskim upravama“.

„Ništa nismo menjali po diktatu bilo koga, Evropske unije ili drugog stranog faktora“, rekao je Martinović i zaključio da je „sve rezultat dijaloga sa strankama“.