Kragujevac 14 dana bez pozitivnih na virus, ali nadležni apeluju na oprez

Vesti 10. maj 202008:35 > 08:41
N1

Direktor Instituta za javno zdravlje Kragujevac (IZJZ) Dragan Vasiljević izjavio je da u Kragujevcu već 14 dana nema pozitivnih na koronavirus, ali upozorava na opreznost jer se može desiti, s obzirom da je dozvoljen međugradski prevoz, da virus "doputuje" iz drugih gradova.

„Evo, 14. dan Kragujevac je negativan na virus. Što se Kragujevca i što se mene tiče, korona je pala. A to što ona nije obaveštena, to je njen problem“, saopštio je direktor IZJZ i član kragujevačkog Kriznog štaba Dragan Vasiljević.

Vasiljević je rekao da je i u ostalih šest opština Šumadijskog okruga koje epiedmiološki pokriva IZJZ Kragujevac, stanje sa COVID-19 stabilno dve nedelje.

„Opštine Knić i Lapovo od početka pandemije nemaju ni jednu pozitivnu osobu na koronavirus. Duže od 14 dana novozaražene pacijente nemaju Batočina, Aranđelovac, Topola i Rača. Ovo je postignuto stručnim i marljivim radom, ali tako treba nastaviti jer je krenula cirkulacija ljudi iz gradova u gradove, pa se može desiti da neko donese virus“, rekao je Vasiljević.

Direktor kragujevačkog Instituta za javno zdravlje ističe da je „i dalje neophodno nošenje maski i rukavica u zatvorenom prostoru, česta dezinfekcija ruku, distanca od dva metra i samodisciplina, sve dok vladin Krizni štab ne objavi da se za celu zemlju ukida epidemija“.

Sve informacije o koronavirusu možete pročitati u Blogu uživo i na stranici Koronavirus.