Rističević: Nisam držao nož, to je privezak

Vesti 09. maj 202023:39 > 23:51
Izvor: N1

Poslanica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić objavila je na Tviteru fotografiju incidenta ispred Skupštine Srbije, na kojoj se vidi poslanik sa liste SNS Marijan Rističević. Tepić je navela da je Rističević u ruci držao nož. Međutim, on za portal Nova.rs navodi da u ruci nije držao nož, već ključ svog automobila. Informaciju da je Rističević držao nož demantovao je i ministar policije Nebojša Stefanović.

Marinika Tepić je na svom Tviter profilu objavila fotografiju incidenta koji se desio u petak ispred Skupštine Srbije, kada su lider Dveri Boško Obradović i poslanici tog pokreta napali Marijana Rističevića.

Tepić je navela da Rističević u ruci drži nož i upitala koliko poslanika u Skupštini Srbije nosi hladno oružje.

„Od nje su prvo napravili ruglo, sada i opasnu po život?! Ovo su ti uslovi za izbore? Više ne unose šipke i pištolje kao njihov Šešelj, prešli na noževe“, napisala je Tepić.

Međutim, Marijan Rističević je za portal Nova.rs rekao da u ruci nije imao nož, već privezak za ključeve svog automobila.

„Odakle vam to da ja nosim nož? Pogledajte dobro fotografiju. Jeste li sigurni da je to nož. E pa nije“, rekao je Rističević.

On navodi da nijedan poslanik ne može da uđe u parlament sa noževima.

„Vidite li da su mi obe ruke zauzete? Da u jednoj držim kesu i telefon, a u drugoj privezak sa ključevima“, rekao je Rističević i poslao fotografije svojih ključeva.

Ministar unutrašnjih poslova je gostujući na TV Prva takođe negirao da je Rističević držao u ruci nož, navodeći da je to pokušaj da se od žrtve napravi zlikovac. Stefanović je rekao da se svaki građanin gledajući snimak incidenta može da se uveri da Marjan Risčević „u ruci drži ključ i privezak i ništa drugo“.

Prilikom incidenta ispred Skupštine lider Dveri Boško Obradović i njegove pristalice napale su poslanika Marijana Rističevića, koga je iz mase izvuklo obezbeđenje. Rističeviću je tom prilikom pocepan sako.