Srbija više neće organizovati besplatan povratak građana u zemlju

Vesti 09. maj. 202012:03 > 12:06
Podeli:
Izvor: N1

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da Vlada više neće organizovati besplatne letove kojima je građane vraćala u zemlju tokom vanrednog stanja, s obzirom da više nema građana Srbije koji na aerodromima čekaju na povratak u državu.

On je za TV Pink rekao da će nacionalni avioprevoznik Er Srbija, pre nego 18. maja nastavi sa regularnim letovima, obavljati sledeće nedelje specijalne letove za građane koji hoće da se vrate, po komercijalnim uslovima i regularnim cenama karata.

„Letovi za repatrijaciju će se obaviti od 11. do 15. maja, a karte će se naplaćivati po normalnim uslovima. U ponedeljak (Er Srbija) leti za Pariz, u utorak za Frankfurt, u sredu za Beč, u četvrtak za Frankfurt, a u petak za Cirih“, rekao je Dačić i dodao da svako ko pod tim uslovima želi da putuje treba da se javi kontakt centru Er Srbije.

On je podsetio da je Srbija pomogla oko 15.000 građana da se vrate u zemlju, avionom i kopnenim putem, a naveo je i da se trenutno pregovara sa susednim državama o saobraćaju za one koji žive do 50 kilometara od granice, koji u drugim zemljama rade ili obrađuju poljoprivredno zemljište.

Sve informacije o koronavirusu možete pročitati u Blogu uživo i na stranici Koronavirus.