Vučić: Skupovi nisu prijavljivani, učesnici krše mere…

Vesti 08. maj. 202018:48 > 19:21
Podeli:
Izvor: Tanjug / Zoran Žestić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je da je "danas dan za sve one najgore u našem društvu" i dodao da vlast dopušta da svi koriste svoje pravo na skupove.

Vučić je za televiziju Prva rekao da skupovi nisu prijavljivani, kao i da učesnici tih skupova krše mere koje su preporučene od strane struke.

POVEZANE VESTI

„Cilj države je da pokažemo da se nećemo uplašiti onih koji misle fašističkim metodama da urušavaju državu“, kazao je on.

Vučić je kazao da se prvi put dogodilo da narodni poslanik pretuče drugog narodnog poslanika „i to ispred Doma Narodne skupštine“.

Predsednik je naveo da će država i dalje da nastoji da očuva demokratske vrednosti, kao i da napravi, kako je naveo, „ekonomski bum“ kao 2014. godine.

Protestni skup protiv vlasti Srpske napredne stranke i predsednika Aleksandra Vučića, na koji je pozvao Srđan Nogo, počeo je u 17 časova na Trgu Republike u Beogradu, a prethodno su Dveri organizovale  protest na stepeništu Doma Narodne Skupštine. 

Navodni dogovor o rešenju za Kosovo je Kurtijeva zaverenička teorija

Sa Hašimom Tačijem nisam imao ozbiljan razgovor, ne pamtim od kada, a kad bih imao šta da kažem, rekao bih građanima u nadi da imamo nešto za budučnost, izjavio je Vučić, nazivajući „zavereničkim, besmislenim teorijama“ tvrdnje kosovskog premijera Aljbina Kurtija o navodnom dogovoru o rešenju za Kosovo.

„Mi nemamo ništa, niti razgovaramo. Ja se nadam da ćemo imati u Prištini nekoga s kim da razgovaramo. Nije Kurti to rekao zbog mene, već zbog Tačija“, izjavio je Vučić za TV Prva.