Velika Britanija donirala Srbiji opremu za dezinfekciju

Vesti 08. maj. 202017:12 > 17:28
Podeli:
Izvor: Ministarstvo odbrane

Ministarstvo odbrane Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Severne Irske poklonilo je Ministarstvu odbrane Srbije opremu za sprečavanje širenja virusa Kovid-19, a ceremoniji uručenja u Vojnomedicinskom centru "Karaburma" prisustvovao je i ministar odbrane Aleksandar Vulin.

Vulin je zahvalio britanskoj ambasadorki u Srbiji Šin Kristini Meklaud i izaslaniku odbrane te zemlje pukovniku Niku Iliću i ocenio da će donirana oprema, među kojima je i tunel za dezinfekciju, biti od velike pomoći lekarima i medicinskom osoblju.

Osim tunelom za dezinfekciju, čija je vrednost 944.000 dinara, Vojnomedicinki centar „Karaburma“ opremljeniji je i za 14 frižidera u kojima će se čuvati lekovi, čija vrednost iznosi 217.680 dinara.

Meklaud je rekla da donacija medicinske opreme predstavlja znak solidarnosti u borbi protiv koronavirusa, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Izvor : Ministarstvo odbrane

„Danas slavimo Dan pobede u Evropi i radimo zajedno protiv zajedničkog izazova. Drago mi je da možemo zajedno da radimo protiv koronavirusa. Ovo je mali znak solidarnosti“, rekla je Meklaud.

„Kada kriza prođe, donacija će se sigurno koristiti ili u ovoj ili u nekoj drugoj bolnici. Ovo je značajna, ali skromna donacija koja predstavlja simbol saradnje dve prijateljske države, koja će se nastaviti i u budućnosti“, rekao je Ilić.

Sve informacije o koronavirusu možete pročitati u Blogu uživo i na stranici Koronavirus.