Vučić: Narod najoštrije da osudi fašističko divljanje Obradovića

Vesti 08. maj 202012:20 > 12:22
Printscreen

Danas su "fašističke falange Boška Obradovića o Saveza za Srbiju napale poslanike, napali ih fizički, obarali ih na zemlju, cepali im sakoe", to su uradili želeći da pokažu da je nasilje ono što bi trebalo da vlada u Srbiji i dobije većinsku podršku naroda, rekao je predsednik Aleksandar Vučić komentarišući incidente isped skupštine.

„Zato trazim od naroda da na najoštriji mogući način osudi fašističko divljanje ovih ljudi i da pokažemo da je Srbija demokratska zemlja. To tražim i od svih poličikih predstavnika. Jer možemo da se razlikujemo po mnogo čemu, mislimo drugačije o svim pitanjima, ali fašizam nikad nije bio svojstven Srbiji, a ove slike mogli smo da gledamo samo u nacističkoj Nemackoj tridesetih i ustaškoj Hrvatskoj četrdesetih“, kazao je on u poruci na svom instagram nalogu.

POVEZANE VESTI

 Vučić je dodao da Srbija neće dozoliti da pobedi fašizam.

„Uveren sam da ćemo se izboriti za demokratske vrednosti i poredak i očekujem da građani Srbije budu apsolutno jedinstveni u osudi onoga što se danas dogodilo. Naše je da sačuvamo demokratiju i na izborima pokažemo kome verujemo“, zaključio je on.