Održan protest ispred zgrade Predsedništva, Obradović i pojedinci bili kod ulaza

Vesti 07. maj. 202020:07 > 21:13
Podeli:
Izvor: N1

Ispred zgrade Predsedništva Srbije večeras je održan protest koji je organizovao Građanski otpor. U jednom trenutku deo građana je došao do samog ulaza u zgradu.

Kako javlja reporter N1, oko 20.20 časova je došlo do komešanja kada je lider Dveri Boško Obradović odlučio da prođe ispred obezbeđenja koje je stajalo kod ulaza u Predsedništvo.

Dodaje da je Obradović iskoristio prazninu u ogradi, prošao pored obezbeđenja koje nije intervenisalo, ali ni Obradović, sa nekoliko pristalica, se nije dugo zadržao na stepeništu.

Izvor : N1

Okupljenima se na početku protesta obratio jedan od organizatora, opozicioni aktivista i nekadašnji narodni poslanik Srđan Milivojević, rekavši da su na protest došli građani različitih političkih opredeljenja koji se ne slažu sa načinom na koji je vlast vodila borbu protiv koronavirusa. On je pozvao na svakodnevna okupljanja.

U 20 časova prisutni su aplaudirali zdravstvenim radnciima, a nakon toga u 20.05 je počela buka – okupljeni su udarali u šerpe i duvali u pištaljke.

Izvor : N1

Poručeno je da se želi drugačiji odnos vlasti prema građanima.

Među prisutnima su i lideri opozicije, profesori Beogradskog univerziteta i druge javne ličnosti.

Učesnici protesta su u jednom trenutku odlučili da „opkole“ zgradu.

Izvor : N1

Podsetimo, organizacija Građanski otpor pozvala je građane ranije da se u 20:05 časova pojave na prvom protestu koji organizuju ispred zgrade na Andrićevom vencu u kojoj je kabinet predsednika Srbije.

„Više nisu ugroženi samo naša sloboda i teško osvojene demokratske vrednosti našeg društva. Sada su ugroženi i naši životi, katastrofa je ušla u naš dom i postala sastavni deo života u Srbiji“, poručio je Građanski otpor.

Građanski otpor je neformalna organizacija koja je preuzela proteste subotom nakon što je pokret „1 od 5 miliona“ odustao od njih.