Novaković: Po promeni vlasti, biće procesuirani svi koji su hapsili Anu Lalić

Vesti 07. maj. 202013:46 > 13:51
Podeli:
Izvor: N1/arhiva

Potpredsednik Narodne stranke i poslanik u Skupštini Vojvodine Borislav Novaković je novinarima u Skupštini Vojvodine rekao da želi da, "po promeni vlasti sudski budu procesuirani svi koji su hapsili" novinarku Anu Lalić jer je pisala o stanju u Kliničkom centru Vojvodine.

Novaković je rekao da je to bio „pokušaj da se zaplaši i ponizi novinarska struka“ i da je „jasno da je neko iz politike dao signal za hapšenje“ Ane Lalić.

POVEZANE VESTI

„Nećemo dozvoliti da ova stvar bude zataškana, baš kao što nećemo dozvoliti da smrt zubara Stanislava Ostojića ostane zataškana“, naglasio je Novaković i ocenio da je „ton kojim se o ovom slučaju javnosti obratio pokrajinski sekretar Zoran Gojković, bio nečastan, neljudski i necivilizovan“.

Na pitanje da li pretpostavlja ko je „dao signal za hapšenje“ novinarke, Novaković je odgovorio da nema konkretne dokaze, ali da je „više nego očigledno da je signal došao iz Novog Sada, a da je odobrenje dobijeno od predsednika Srbije Aleksandra Vučića, bez čijeg se odobrenja takve stvari ne rade“.

Podsetimo i na to da je novinarki Nova.rs Ani Lalić, koja je tokom vanrednog stanja bila privedena zbog navodnog izazivanja panike tekstom o nedostatku zaštitnih sredstava u KC Vojvodine, probušena guma na automobilu, nakon čega se uredništvo tog portala oglasilo saopštenjem u kojem je poručilo da će državu i najviše funkcionere Srbije smatrati odgovornim „ukoliko se nešto dogodi bilo kom članu redakcije“.