Vesić: Na predlog Pinka, ustanovljena nagrada "Heroj Beograda"

Vesti 07. maj 202010:49 > 10:51
Beoinfo

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da je Grad Beograd juče, na predlog RTV Pink, zvanično ustanovio nagradu "Heroj Beograda".

„Ova nagrada se dodeljuje samo ove godine za poseban doprinos u sprečavanju pojave, širenja i suzbijanja bolesti KOVID 19 i zaštite stanovništva Beograda od te bolesti“, rekao je Vesić, prenosi Beoinfo.

On je istakao da građanke i građani Beograda mogu da predlažu pravna i fizička lica za kandidate za nagradu „Heroj Beograda“ do 15. maja.

„Grad Beograd će formirati Komisiju za dodelu nagrada koju će činiti ugledni građani i koja će raditi bez nadoknade. Komisija će odlučiti koliko će nagrada „Heroj Beograda“ biti dodeljeno. Nagrade Heroj Beograda biće dodeljene 15. juna ove godine. Nagradni fond iznosiće 10 miliona dinara od čega je Grad Beograd obezbedio pet miliona, a još pet miliona RTV Pink. Pozivamo druge kompanije da ukoliko žele daju svoj doprinos kako bi nagradni fond za heroje Beograda bio veći“, poručio je Vesić.

On je dodao da Grad Beograd, na ovaj način želi da oda priznanje herojima našeg grada, ženama i muškarcima, kao i kompanijama koji su se herojski borili protiv virusa KOVID 19 i dali veliki doprinos u spasavanju ljudskih života.

Vesić je rekao da je Grad Beograd doneo odluku, s obzirom da Dani Beograda ove godine nisu obeleženi zbog vanrednog stanja, da se Nagrade grada Beograda za 2019. godinu ne dodele ove godine već da se naredne, 2021. godine dodele Nagrade grada Beograda za rad i stvaralaštvo u 2019. i 2020. godini.

Sve informacije o pandemiji koronavirusa u zemlji i u svetu možete naći u našem Blogu uživo ili na stranici Koronavirus.