Bakić: Bakljade na krovovima izum mafijaškog uma

Vesti 07. maj. 202009:07 > 09:07
Podeli:
Izvor: N1

Sociolog Jovo Bakić izjavio je da je stvorena atmosfera građanskog rata, "kojoj naročito doprinose bakljade kriminalaca u službi SNS-a i nekih njegovih poslanika i članova na terasama i krovovima zgrada".

„Naravno sve je u funkciji predizborne kampanje jednog koliko odvratnog toliko opasnog autoritarno-mafijaškog režima. Danas je meta jedan vođa opozicije, sutra će biti drugi. Da li mi to zaista trpimo? Da li je u skladu s našim dostojanstvom građana da to trpimo? Mafiju treba nemilosrdno goniti, a nikako ne trpeti“, rekao je Bakić, u intervjuu za novi broj nedeljnika Vreme.

Prema njegovim rečima, oni koji rade na uterivanju straha u građanstvo treba da znaju da će u jednom trenutku „strah prerasti u agresiju, a tada ih niko neće sačuvati od narodnog gneva“.

On je naveo i da je „jasno da su bakljade na krovovima i terasama izum mafijaškog uma povezanog sa navijačkom potkulturom“.

„Ova veza mafije, kojoj vođenje navijača služi kao smokvin list za prikrivanje kriminalnog delanja, i vlasti govori da se ova vlast neće oboriti izborima, nego će se survati na ulici“, rekao je Bakić.

Kako je dodao, „to ne znači da ne treba učestvovati na izborima, jer oni služe za pokretanje građana, njihovo organizovanje, sve dok se ne skupi dovoljno organizovana kritična masa“.