Rebić: 56 prekršajnih postupaka protiv onih koji su palili baklje na krovovima

Vesti 07. maj. 202008:11 > 08:12
Podeli:
Izvor: MUP

Direktor policije Vladimir Rebić izjavio je da je policija profesionalno postupala kod kršenja mere zabrane kretanja i da su zahtevi za pokretanje prekršanjih postupaka podnošeni i u slučajevama kada se koristila baklja.

On je, za današnje izdanje lista Blic, rekao da je u poslednih sedam dana podneto 113 zaheva za pokretanje prekršajnog postupka i to 57 protiv osobe koje su izražavale protest zbog policijskog časa i 56 protiv onih koji su, takodje u vreme policijskog časa, palili baklje na krovovima.

„Mi smo konkretno u poslednjih šest, sedam dana, nakon konsultacije sa dežurnim javnim tužiocem i prezentovanjem konkretnih činjenica podneli 113 zahteva za poketanje prekršajnog postupka jer su u vreme policijskog čas pojedini gradjani kršili zabranu“, rekao je Rebić.

On je istakao i da brojke o tome koliko je kojih slučajeva procesuirano „jasno pokazuju sa koliko je profesionalnosti policija postupala u saglasnosti sa tužilaštvom.

„Da li smo procesuirali sve koji su na ovaj način kršili propise, siguran sam da nismo, jer nije ni bilo moguće u tako kratkom roku stići na sve lokacije“, naveo je Rebić.

Sve informacije o koronavirusu možete pročitati u Blogu uživo i na straniciKoronavirus.