Prestale da važe neke uredbe donete tokom vanrednog stanja

Vesti 07. maj 202007:56 > 07:59
Logo

Odluka o ukidanju vanrednog stanja objavljena je u Službenom glasniku, kao i prestanak važenja određenih uredbi donetih u tom periodu.

Od danas više ne važe Uredbe o merama za vreme vanrednog stanja, o organizovanju rada poslodavaca, o poreskim merama radi ublažavanja ekonomskih posledica, o korišćenju finansijskih mera iz budžeta, o ograničavanju cene zaštitnih sredstava, o rokovima u sudskim postupcima, o dodatnom zaduživanju, o orgnaizovanju rada u ustanovama socijalne zaštite.

POVEZANE VESTI

Na snazi su i dalje uredbe o primeni rokova u upravnim postupcima, o fiskalnim pogodnostima i direktnim davanjima u privatnom sektoru i novčanoj pomoći građanima, o merama u drumskom periodu, o pomeranju rokova za dostavljanje finansijskih izveštaja, o novčanoj pomoći poljoprivredi.

U Službenom glasniku je objavljeno da će nadležne izborne komisije 11. maja doneti rešenja o nastavljanju sprovođenja izbornih radnji za parlamentarne, pokrajinske i lokalne izbore.

Izborne komisije se zadužuju da obezbede i čuvaju postojeću izbornu dokumentaciju do nastavka sprovođenja izbornih radnji i izbora i da utvrde nove rokove za vršenje izbornih radnji. Sve do sada preduzete izborne radnje ostaju na pravnoj snazi, uključujući i one koje se odnose na potpise birača o podršci određenoj izbornoj listi koji su overeni pre donošenja rešenja.