Živković: Lažno obrazloženje o ukidanju vanrednog stanja

Vesti 06. maj. 202012:44 > 12:46
Podeli:
Izvor: N1

Predsednik Nove stranke Zoran Živković rekao je da je obrazloženje vlasti za ukidanje vanrednog stanja zbog toga što ima manje novozaraženih i preminulih od koronavirusa laž, jer ih je bilo mnogo manje kada je ono uvedeno u martu.

Živković je, na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije, rekao da je sigurno da će mnoge vanredne mere ostati i dalje na snazi nakon ukidanja vanrednog stanja, osim policijskog sata za koji kaže da je trebalo ukinuti i ranije. On dodaje da je upitno da li ga je uopšte trebalo uvoditi.

POVEZANE VESTI

„Ostaju druge mere, nadam se da će svi građani paziti na sebe, jer je opasno da sebi dozvole da ih leče (Zlatibor) Lončar, (Aleksandar) Vučić, (Aleksandar) Vulin i ta ekipa“, istakao je on.

Živković je pozvao Savez za Srbiju i one koji su mu bliski da još jednom razmisle o bojkotu izbora, jer „nijedan bojkot u istoriji čovečanstva nije uspeo“.

„Pozivam ih da još jednom, ubrzano, sa jasnim razumevanjem, razmisle šta znači odluka o bojkotu. Pozivam ih da do kraja nedelje neprijatno iznenadimo Vučića, da od ponedeljka ima opozicioni demokratski front i velike probleme“, naglasio je on.

On je najavio da će rukovodstvo Nove stranke na sednici u nedelju doneti konačnu odluku o izlasku na izbore ili njihovom bojkotu.