Tepić: Uslovi za učešće na izborima sada još gori, u četvrtak odluka

Izbori 2020 06. maj. 202010:44 > 10:48
Podeli:
Izvor: Tanjug/Tara Radovanović

Poslanica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić potvrdila je da će predstavnici opozicije u četvrtak razgovarati o eventualnoj mogućnosti promene odluke o učešću na izborima ali da ona smatra da se izborni uslovi nisu popravili.

„Izborni uslovi se nisu promenili da bi, kao odgovorni ljudi, o tome razmišljali. Ne samo da sada nisu bolji nego su se pogoršali. Ne vidim uslove da se ta odluka (o bojkotu) promeni. O delovanju – da! Ali, videćemo u četvrtak“, rekla je Tepić na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije na pitanje da li je tačno da bi Savez za Srbiju mogao da promeni odluku o bojkotu izbora.

Ona je ukazala da se, prema poslednjem izveštaju Fridom hausa Srbija, pored Crne Gore, više ne smatra demokratskom zemljom.

„Više nije ni poludemokratska ili uslovno demokratska. Od danas više nije demokratska, prvi put od 2003. godine, kada je ubijen premijer Zoran Đinđić, kada su se isti oni koji danas vode ovu zemlju napijali, slaveći to ubistvo“, rekla je ona.

Bakljade organizovao vrh SNS-a

Tepić tvrdi i da poseduje dokaze i izjave članova SNS koji potvrduju da paljenje baklji i puštanje muzike preko razglasa u 20.30 po gradovima Srbije organizuje vrh vladajuće stranke i pozvala ministra unutrašnjih poslova Nebojšu Stefanovića da reaguje i, kako je navela, izbori se sa huliganima u svojoj stranci.

Ona je rekla da ne može da kaže konkretna imena, ali da ima izjave članova SNS-a iz Pančeva koji tvrde da su u tom gradu akciju paljenja baklji, kao odgovor na lupanje u šerpe nezadovoljnih građana, organizovali Aleksandra Timotijević, Nada Milanović i Željko Sušec, a da je među ljudima koji su to sprovodili i potpredsednik Izvršnog odbora SNS Branko Malović.

Marinika Tepić je, takođe, podsetila da je i poslanik SNS Vladimir Đukanović u parlamentu pre sedam dana najavio takvu akciju.

Poslanica SSP-a je rekla i da je brat predsednika Srbije Andrej Vučić osoba koja stoji iza naloga da se ne reaguje na postupke ljudi koji u vreme policijskog časa pale baklje po krovovima zgrada.

„Ali može Nebojša Stefanović sopstveni obraz da opere, da privede krivce pravdi, i da se suoči sa huliganima u sopstvenoj stranci. Jer za to i prima platu“, dodala je ona i navela da ministar slobodno može i njoj da se javi da mu dostavi dokaze.