Raspisan konkurs za generalnog direktora RTS

Vesti 05. maj. 202022:28 > 22:33
Podeli:
Izvor: N1

Upravni odbor Radio-Televizije Srbije (RTS) doneo je danas odluku o raspisivanju javnog konkursa za imenovanje generalnog direktora RTS jer je sadašnjem direktoru, Draganu Bujoševiću, istekao petogodišnji mandat.

Ovu odluku Upravni odbor donio je u skladu sa Zakonom o javnim medijskim servisima na današnjoj redovnoj sjednici, prenosi RTS.

Do donošenja odluke o imenovanju generalnog direktora, funkciju vršioca dužnosti generalnog direktora će obavljati dosadašnji generalni direktor Dragan Bujošević.

Bujošević je za generalnog direktora RTS-a izabran 5. maja 2015. godine. Pošto je 15. januara 2019. napunio 65 godina i time stekao uslove za odlazak u redovnu starosnu penziju, mandat mu je produžen na njegov zahtev.

List Danas navodi se da Bujošević nije želeo da odgovori na pitanje „Danasa“ da li će ponovo konkurisati za čelno mesto RTS-a, s obzirom da ne postoje zakonske prepreke da to učini.

Danas je podsetio da je Bujošević prošle godine ispunio uslove za penziju, ali je tražio da mu se produži mandat, kao i da je u proteklih pet godina, koliko je Bujošević na čelu javnog servisa, neretko iz opozicije, akademske zajednice, kao i od zaposlenih u RTS bilo zahteva da bude smenjen.

Opozicija je kritikovala RTS tražeći svoju veću zastupljenost, navodeći da rezultati monitoringa medija pokazuju da su predstavnici vlasti, posebno predsednik Aleksandar Vučić, višestruko zastupljeni nego svi drugi.