Vulin zahvalio ruskoj vojsci na pomoći u borbi protiv korone

Vesti 05. maj 202017:30 > 17:32
Podeli:
Izvor: TANJUG/ Zoran Žestić

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin razgovarao je sa šefom delegacija ekspertskih timova Oružanih snaga Ruske Federacije Mihailom Černišovim, kojem je zahvalio što su ruski vojnici došli da pomognu Srbiji u borbi protiv koronavirusa, u trenutku kada se i Ruska Federacija suočava sa posledicama pandemije Covida-19.

Ovi ljudi pokazali su koliko znaju, koliko umeju, ali iznad svega koliko su vredni i posvećeni svom poslu. Bili su baš tamo gde je najteže. Išli su tamo gde postoji mogućnost zaraze, tamo gde je trebalo izboriti se sa ovim virusom, rekao je Vulin, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Pokušali smo da uradimo sve što smo mogli, kako bismo zajedno pobedili korona virus, bez obzira što je i u Ruskoj Federaciji trenutno veoma teška situacija, poručio je Černišov.

Sastanku su prisustvivali i zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije Petar Cvetković i zamenik gradonačelnika Beograda Gorana Vesića, koji je zahvalio vlasnicima hotela „Hilton“, jer su za 87 pripadnika Oružanih snaga Ruske Federacije omogućili besplatan boravak.

Sve informacije o koronavirusu možete pročitati u Blogu uživo i na stranici Koronavirus.