Pokret slobodna Srbija podneo krivičnu prijavu protiv Vladimira Đukanovića

Vesti 05. maj 202014:32 > 14:34
N1

Pokret slobodna Srbija, koji je nastao odvajanjem dela članova iz Pokreta slobodnih građana, podneo je krivičnu prijavu protiv poslanika Srpske napredne stranke Vladimira Đukanovića zbog, kako se navodi, "učešća u huliganskom ponašanju tokom bakljada na stambenim zgradama u Beogradu".

Kako se navodi u saopštenju, taj pokret je pondeo krivičnu prijavu imajući u vidu da državni javni tužilac „ne radi svoj posao“.

Članica Predsedništva tog pokreta Lidija Martinović izjavila je nakon podnošenja prijave, da je Đukanović izvršio krivična dela nasilničko ponašanje, izazivanje opšte opasnosti i nepostupanje u skladu sa zdravstvenim merama u vreme pandemije.

Martinović je rekla da je takvo ponašanje nedopustivo i da će taj pokret da podnese prijavu kada već državni tužilac Zagorka Dolovac ćuti.

„Kada ona ne radi svoj posao, onda ćemo ga raditi mi. Ona je ćutala i krila se i u vezi drugih afera kao što su Krušik, Jovanjica, Hercegovačka, helikopter… Samo neka nastavi da ćuti i neka se navikava na to, to će je sačekati kada bude bila u zatvoru“, rekla je ona.

Ona je, takođe, osudila „napade na porodicu opozicionog političara“.