"Mladi" bez adrese i telefona predvode skandiranja "Đilase lopove"

Vesti 04. maj. 202018:27 > 18:31
Podeli:
Izvor: N1

Akcija koju je pokrenuo poslanik Srpske napredne stranke Vladimir Đukanović, a koju navodno sprovodi Inicijativa za mlade stigla je u nedelju uveče i do zgrade u kojoj žive deca jednog od lidera opozicije Dragana Đilasa. Deca koja su stara 8 i 3 godine slušala su sa razglasa "Đilase lopove". Strah i plač svoje dece lider SSP-a nije želeo da sakrije.

Spontana okupljanja u gradovima Srbije u vreme zabrane kretanja prevodi kako kažu naprednjaci Inicijativa mladih. Razglas je stigao i do zgrade u kojoj živi porodca lidera stranke Sloboda i prada Dragana Đilasa.

POVEZANE VESTI

„Sa ozvučenja su pustili ‘Đilase lopove’ što su slušala moja deca ovde na 30 metara gde žive i plakala i tresla se od straha zato što si Aleksandra Vučiću ti ….da puštaju odavde te tvoje laži“, rekao je Đilas u poruci na društvenim mrežama neposredno posle ovog događaja.

Rano ujutru savetnica za medije predsednika Srbije, Suzana Vasiljević, porčila je da je sve jeftin politički performans za prikupljanje političkih poena, jer kako kaže, Đilas danima Vučića naziva ludakom i psihopatom.

„Njegovu decu niko sinoć nije pomenuo, nisu bili ispod prozora. Ja sam razumela da je to bilo na krovu neke zgrade koja je bila blizu, pa se to čulo. Ali zašto bi njegova deca bila zaštićenija od dece predsednika Vučića koja to trpe poslednjih osam godina. Niko decu nije petljao, niko od nas ni predsednik, niko blizak predsedniku, niko od medija u Srbiji na koje smo mi na bilo kakav način mogli da imamo uticaj, nije decu ni jednog političkog protivnika stavio ni na jednu naslovnu stranu“, kazala je Vasiljević.

Policija ne reaguje na pozive zbog okupljanja građanja u toku policijskog časa, pa je predsdenik opštine Stari Grad Marko Bastać ispratio kretanje onih koji su doneli ozvučenje kod zgrade u kojoj žive deca Dragana Đilasa.

„Ako ste se pitali ko je puštao sa razglasa ‘Đilase lopove’, nije bilo teško utvrditi. Samo je bilo potrebno da dođete do Opštine Vračar, do njihove zgrade, onda tu možete videti auto ispred zgrade gde sede ljudi po kancelarijama i pričaju kako im je bilo mnogo zanimljivo dok su sve ovo radili“, kazao je Bastać u snimku koji je napravio.

On je čuvara zgrade opštine upitao da li zna ko je u zgradi i da li su to zaposleni, na šta je čuvar odgovorio da zna i da je njegovo da čuva zgradu.

Bastać: Jel mogu ja da uđem sad?

Čuvar: Ne možete, niko mi nije rekao da mogu da Vas pustim.

Bastać: Za nih je neko rekao da mogu da uđu?

Čuvar: Oni su odavde.

Bastać: Znači, svi su zaposleni u Opštini Vračar?

Pojedini građani Srbije rešili su da sami odbrane svoje zgrade od spontanog ozvučenja.

Do predstavnika Udruženja za zaštiti mladih koje je, navodno organizator okupljanja, nije moguće doći jer nemaju ni adresu ni broj telefona, a sajt im nije u funkciji.

Ali umesto njih pojedini predstavnici vlasti najavili su da će akcija „bukom protiv šerpi“ biti nastavljlena.