Građanski otpor pozvao ljude na protest u četvrtak na Andrićevom vencu

Vesti 04. maj 202012:30 > 12:37
N1

Organizacija Građanski otpor pozvala je građane da se u četvrtak, 7. maja, u 20:05 časova pojave na prvom protestu koji organizuju ispred zgrade na Andrićevom vencu u kojoj je kabinet predsednika Srbije.

„Više nisu ugroženi samo naša sloboda i teško osvojene demokratske vrednosti našeg društva. Sada su ugroženi i naši životi, katastrofa je ušla u naš dom i postala sastavni deo života u Srbiji“, poručio je Građanski otpor.

Oni su konstatovali da je iza nas težak period koji je do kraja ogolio surovu i nekompetentnu vlast u Srbiji, kao i da je vanredno stanje proglašeno na protivustavan način, a zatim iskorišćeno za besomučnu funkcionersku kampanju i brutalni obračun sa političkim neistomišljenicima.

„Razlog za ozbiljnu zabrinutost je i budućnost koja nas sa ovakvom vlašću tek čeka. Ovo nije apel, ovo je poslednje zvono za uzbunu! Neka to bude zvono koje će oglasiti novi početak, novi život, novu nadu“, poručili su iz Građanskog otpora.

Građanski otpor je neformalna organizacija koje je preuzela proteste subotom nakon što je pokret „1 od 5 miliona“ odustao od njih.