Mladenović: Javni prevoz od petka za zaposlene

Vesti 04. maj 202012:08 > 12:11
N1

Pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović rekao je da će gradski javni prevoz od petka biti u funkciji a moći će da ga koriste zaposleni sa radnim nalogom poslodaca ili personalizovanom bus-plus karticom sa urednom mesečnom dopunom.

„Prva kategorija koja će koristiti prevoz od petka, jesu zaposleni, a za to će im biti neophodna personalizovana ‘bus plus’ kartica sa mesečnom dopunom A1 ili A2, bez radnog naloga, i zaposleni sa jednodnevnom, trodnevnom ili petodnevnom ‘bus plus’ kartom, uz radni nalog poslodavca, rekao je Mladenović za TV Prva.

On je podsetio da će javni prevoz biti postepeno obnavljan, odnosno po tačno utvrdjenom redosledu kada će moći da ga koriste i druge grupe gradjana.

„Spremni smo za to. Dezinfekcija vozila je obavljena. Planiran je ulazak na prva vrata, gde će putnike dočekivati kontrolori-redari. Putnici će morati da imaju zaštitnu opremu“, rekao je Mladenović.

Prema njegovim rečima vozači će biti odeljeni od putnika i takodje će imati zaštitnu opremu, a u vozilima će biti obeležena mesta i za stajanje i za sedenje, kao i na stajalištima.

On je naveo da sve ove mere imaju za cilj smanjenje kontakata medju ljudima i sprečavanje širenja zaraze.

Sve informacije o koronavirusu možete pročitati u Blogu uživo i na stranici Koronavirus.