Đilas: Sa razglasa mojoj deci puštali "Đilase lopove", čekam ih

Vesti 03. maj. 202021:51 > 00:26
Podeli:
Izvor: Printescreen

Lider stranke Slobode i pravde Dragan Đilas rekao je večeras da su nepoznati muškarci sa razglasa u blizini zgrade u kojoj živi njegova porodica puštali sa razglasa poruku "Đilase lopove", a u poruci na tviteru im je poručio da će ih sutra čekati na istom mestu.

„Deset minuta sa ozvučenja su puštali ‘Đilase lopove’ što su slušala moja deca, na 30 metara gde žive, i plakala i tresla se od straha“, rekao je Đilas u poruci vidno potresen.

On je poručio da će sutra uveče te osobe čekati na istom mestu.

„Sutra uveče ću ja da vas čekam ovde u osam sati i da vas vidim, vas hrabre koji to radite da moja deca plaču. Odavde su izašli u 8.50 merecedesom, kažu komšije da su ušli neposredno pre pola devet. Pa dođite sutra uveče, čekaću vas sa prijateljem, pa da vas vidim hrabre koji koji maltretirate ove ljude i moju decu, kao da su ona nešto kriva. Odgovaraćes za ovo kad tad“, kazao je on.

Đilas se kasnije uključio u emisiju Utisak nedelje u kojoj je rekao da je mercedes istih registarskih tablica koji parkiran ispred opštine Vračar i da je o tome obavestio policiju.

Kako je rekao, sada čeka da li će doći neka patrola „bar da ih legitimiše, da se zna ko su ti ljudi, ali da zasad niko ne dolazi“.

Predsednik beogradske opštine Stari Grad Marko Bastać objavio je na tviteru snimak u kojem navodi da se osobe koje su puštale sa razglasa poruku „Đilase lopove“, kod zgrade u kojoj žive Đilasova deca, nalaze u opštini Vračar, ispred koje je parkiran i mercedes.

 Đilas je u Utisku nedelje pozvao predsednika Srbije Aleksandra Vučića i njegove pristalice da prestanu sa skandiranjima i omoguće svoj deci da „žive normalno“. Pozivajući da se prestane sa političkim obračunima koji ugrožavaju decu, Đilas je upozorio da „ovo postaje zaista besmisleno“.

„Dajte ljudi da stanemo sa tim. Dajte da napravimo zemlju u kojoj će i Vučićeva deca i moja deca da žive normalno, da se ne dešavaju ovkve stvari“, apelovao je predsednik SSP.