Brnabić o akciji "Bukom protiv diktature": Nakačili se na aplauz lekarima

Vesti 03. maj 202013:01 > 13:11
REUTERS/Marko Djurica

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da će u ponedeljak prisustvovati sastanku predsednika Srbije sa strankama koje žele da učestvuju na izborima o daljim izbornim radnjama i da je taj sastanak primer demokratije.

„Mislim da će se te odluke doneti u najboljem demokratskom maniru. I pre odluke o zaustavljanju izbornih radnji Vučić je organizovao konsultacije. Videćemo kako će proći sastanak sutra“, rekla je Brnabić za televiziiju Prva.

Ona je komentarisala i akciju „Bukom protiv diktature“ i rekla da se zbog te akcije više ne može čuti aplauz zdravstvenim radnicima. 

POVEZANE VESTI:

„Oni su se nakačili na aplauz lekarima i medicinskom osoblju, da bi iskoristili to da bi pravili buku. Sada više
ni nemate aplauz za lekare. Vi ste politički zloupotrebili aplauz za one ljude koji su na prvoj liniji borbe“, poručila je Brnabić.

Ona je rekla da je ta akcija politička, zato što su na nju pozvale političke organizacije i zato što nije nastala spontano.

Brnabić je rekla da svi koji krše mere treba da budu kažnjeni, ali i ocenila da svojim ponašanjem deo opozicije, među kojom je i Savez za Srbiju, svojim ponašanjem poziva ljude da krše mere.

„Kada govorimo o krešenju mera ja se pitam kakava je to nepodnošljiva lakoća neodgovornosti SZS time što krše mere“, rekla je Brnabić. 

Ona je dodala da još ne može da kaže datum ukidanja vanrednog stanja i da će se mere ublažavati, ali da će biti pooštrene ako brojevi počnu ponovo da rastu.

„Ukoliko sa relaksiranjem mera ne vidimo da je situacija pod kontrolom, mi ćemo morati ponovo da uvodimo restirktivne mere“, rekla je Brnabić i dodala da će svi oni koji dođu iz inostranstva morati 14 dana u izolaciju.

Sve informacije o koronavirusu možete pročitati u Blogu uživo i na stranici Koronavirus.