I "Komšije s Dorćola" demantuju Vučića da je radnik napadnut tokom protesta

Vesti 02. maj 202023:54 > 23:57
N1

Udruženje "Komšije s Dorćola", koje je 28. aprilo sprečilo radove na izgradnji trolejbuske mreže u svom kraju, ocenilo je kao neistinite tvrdnje predsednika Srbije Aleksandra Vučića da su građani tokom zabrane kretanja "napali i prebili" radnike koji izvode radove.

Stanovnici Dorćola su 28. aprila, uprkos zabrani kretanja, protestovali zbog preuređenja svojih malih, ranije mirnih ulica, radi pripreme za budući stalni prolazak trolejbusa GSP. Građani su se pobunili i jer se radovi tokom vanrednog stanja obavljaju uveče, kada je svima zabranjen izlazak napolje.

POVEZANE VESTI

Udruženje gradjana „Komšije s Dorćola“ demantuje Vučićevu tvrdnju o napadu na radnike i pita ga koji je radnik „napadnut i prebijen“, kao i da li on ima neki dokaz za tu svoju tvrdnju pošto je, kako kažu, policija sve vreme tokom protesta snimala okupljene.

„Pravi razlog za izlazak građana Dorćola na ulice 28. aprila, nakon početka policijskog časa, predsednik možda treba da traži kod zamenika gradonačelnika, gradskog urbaniste ili možda Mihajla Mišića, direktora Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju grada, po čijim su se instrukcijama radovi odvijali“, navodi se u saopštenju.

Stanovnici Dorćola su pitali i da li je cilj Vučićeve izjave „zastrašivanje građana da ne bi izlazili na ulicu da protestuju“.

Marko Bastać, predsednik Opštine Stari Grad na kojoj se Dorćol nalazi, ranije tokom dana je izjavio da nisu tačne tvrdnje Vučića da su „predstavnici te opštine i građani napadali i tukli radnike“ i ocenio da takvim izjavama „Vučić nastavlja da obmanjuje javnost“.