Bastać: Vučić obmanjuje javnost tvrdeći da smo tukli radnike, imamo svedoke

Vesti 02. maj 202017:14 > 17:29
N1

Predsednik beogradske opštine Stari Grad Marko Bastać izjavio je da nisu tačne optužbe predsednika Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića da su predstavnici te opštine i građani napadali i tukli radnike koji su u utorak 28. aprila, tokom policijskog časa, izvodili radove u ulicama Žorža Klemensoa i Venizelisovoj, radi izgradnje trolejbuske mreže.

Kako je saopštila Služba za odnose s javnošću opštine Stari Grad, Bastać je naveo da takvim izjavama „Aleksandar Vučić nastavlja da obmanjuje javnost“.

„Ovom izjavom Vučić pokušava da amnestira one koji zloupotrebljavaju policijski čas, rade do pola dva posle ponoći i ne daju deci da spavaju ignorišući zahteve gradjana i kršeći sve propise. Ovom izjavom, Vučić je dokazao da on zapravo stoji iza ‘kompletnih idiota’ koji pod okriljem noći ruše Stari grad i Beograd, a da gradjane ništa ne pitaju“, rekao je Bastać.

Radnike nikada nismo i nikada nećemo tući, rekao je. „Zajedno sa njima smo obezbedili rupe koje su iskopali pre nego što su otišli i pre nego što je Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju grada Beograda, svesna da je zloupotrebila policijski čas i da zajedno sa investitorom nije obezbedila zaštitnu opremu za radnike, obustavila radove“, kazao je Bastać.

On je naveo da su dokazi za te tvrdnje snimci koje su napravili predstavnici opštine Stari Grad, ali i snimci koje su napravili građani i policajci koji su bili prisutni sve vreme.

„Naši svedoci su, dakle, gradjani i policajci, a izvori predsednika Republike Srbije su tabloidi koji su u jednoj godini na naslovnim stranama objavili više lažnih vesti nego što godina ima dana“, kazao je Bastać.

Bastać je rekao i da „upozorava Vučića i sve njegove poslušnike da prestanu sa kampanjom u kojoj lažima pokušavaju da kreiraju atmosferu u kojoj je linč političkih neistomišljenika prihvatljiv“.

„Istorija takvih njihovih kampanja prethodila je ubistvima Slavka Ćuruvije, Zorana Đinđića i Olivera Ivanovića. Šta narod misli o politici podela i progona svakog ko drugačije misli, možete da čujete svake večeri u 20.05. Ta buka nas obavezuje“, kazao je Bastać, a navodi se u saopštenju.