Mihajlović opoziciji: Nećete politički profitirati tako što kršite savete lekara

Vesti 30. apr. 202022:32 > 22:43
Podeli:
Izvor: Tanjug/Sava Radovanović

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je da je poštovanje mera iz domena javnog zdravlja u vreme epidemije koronavirusa zadatak broj jedan za sve građane, uključujući i političare i da je nezamislivo da neko na kršenju saveta lekara pokušava da gradi politički rejting.

„Minimum odgovornosti koji bi se očekivao od bilo kog političara jeste da u vreme epidemije ne radi suprotno preporukama lekara, da ne ugrožava javno zdravlje. Sramno je da dok milioni građana Srbije sede u svojim kućama, opozicioni političari prave protest u vreme policijskog časa da bi privukli pažnju, a da pritom neki od njih i vređaju penzionere koji jedini u to vreme smeju da šetaju“, kazala je ministarka, a saopštila njena pres služba.

POVEZANE VESTI

Pozvala je predstavnike opozicije da ne potcenjuju građane Srbije, „jer nećete politički profitirati tako što ćete raditi protivno savetima lekara i ugrožavati druge građane“.

„Vrlo brzo će doći vreme kad će ponovo oživeti politička borba, i kad ćemo ponovo se politički obračunavati. Tužno je što sada opozicioni lideri svoje lične i političke interese stavljaju ispred najvišeg interesa svih gradjana Srbije, a to je zdravlje gradjana i borba protiv zarazne bolesti“, naglasila je ona.

Lideri dela opozicionih stranaka koje su najavile bojkot izbora protestovali su u četvrtak uveče ispred Skupštine Srbije jer je, kako smatraju, načinom na koji je zbog epidemije koronavirusa uvedeno vanredno stanje prekršen Ustav Srbije.

Predstavnici opozicije poručili su s protesta ispred Skupštine Srbije da su tu jer su prekršena prava građana za vreme vanrednog stanja, jer su napravljene podele među ljudima i zato što Ustav i zakoni ne važe za sve, već postoje dupli standardi. Možete da plaćate huligane, ali građani sami lupaju u šerpe, poručio je lider SSP Dragan Đilas, tokom čijeg govora se pojavila grupa građana koja je skandirala protiv njega i ovog skupa. Došlo je do koškanja dve grupe, ali se sve smirilo nešto iza 19h.