Koškanje dve grupe građana na protestu opozicije

Vesti 30. apr 202020:38 > 20:44
N1

Na protest opozicije ispred Skupštine Srbije građani nisu pozvani, međutim bilo je nekih koji su došli da daju podršku, ali i da izraze nezadovoljstvo. U jednom momentu došlo je do koškanja te dve grupe.

Naime, za vreme obraćanja lidera SSP Dragana Đilasa pojavila se grupa starijih građana, njih između deset i dvadeset, koja je skandirala protiv njega, razvijajući srpske zastave.

Došlo je do komešanja sa drugom grupom građana koji su došli na protest, a koja im je prišla. Bilo je oštrijih rasprava, pa i uvreda, ali reporter N1 nije video da je bilo kontakata.

Među njih se spustio najpre predsednik PSG Sergej Trifunović i, nakon razgovora, situacija se vratila  pod kontrolu. Nešto iza 19h se ta grupa građana razišla.

Predstavnici opozicije, koja se zalagala za bojkot izbora, poručili su s protesta ispred Skupštine Srbije da su tu jer su prekršena prava građana za vreme vanrednog stanja, jer su napravljene podele među ljudima i zato što Ustav i zakoni ne važe za sve, već postoje dupli standardi. Možete da plaćate huligane, ali građani sami lupaju u šerpe, poručio je lider SSP Dragan Đilas.

Protest je počeo nešto iza 18h.

U 20h su prisutni na protestu opozicije uputili su aplauz podrške zdravstvenim radnicima, a uzvike negodovanja i zvizduka u 20.05.

Nakon toga, kao što je bilo i najavljeno, okupljeni su počeli da se razilaze.

Za vreme protesta, dve komunalne policajke su došle, javlja reporter N1 i ljubazno zamolile da prisutni poštuju propisane mere.

N1