Božović pita MUP: Koliko prijava je podneto zbog divljanja huligana na krovovima

Vesti 30. apr 202008:58 > 09:03
Podeli:
Izvor: Ilustracija

Narodni poslanik Demokratske stranke Balša Božović izjavio je da od ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića zahteva da mu, kao narodnom poslaniku i članu Odbora za odbranu i unutrašnje poslove, "pod hitno da informaciju koliko je osoba privedeno zbog sinoćnjeg organizovanog divljanja huligana u vreme zabrane kretanja, kada su na krovovima više desetina zgrada u Beogradu, Novom Sadu i drugim gradovima u Srbiji organizovane bakljade".

„Ovom bahatom demonstracijom sile i organizovanjem navodne samopodrške Srpska napredna stranka je pljunula u lice svim građanima Srbije koji strpljivo i disciplinovano skoro dva meseca sede u svojim kućama verujući svojoj državi i struci i uvereni da će tako sačuvati zdravlje i živote svojih najbližih“, naveo je Božović.

POVEZANA VEST

Božović je pitao koliko krivičnih prijava je podneto protiv osoba koje su „koristeći opasna pirotehnička sredstva na krovovima zgrada u kojima žive naši sugrađani izazvali opštu opasnost“.

„Ko je organizovao ove huligane, ko ih je opremio, ko im je dao nalog da na ovakav način uznemire naše građane koje vlast koja siledžijski demonstrita silu i uteruje strah u kosti dodatno uznemirava i maltretira, kao da im brige zbog pandemije i svega što ona sa sobom nosi nisu dovoljne“, upitao je Božović.

On se zapitao i „od kada se divljanje huligana naziva podrškom bilo čemu“.

„Kako su građani postali neprijatelj vlasti? Gde još vlast organizuje nasilne proteste protiv građana? Kome se inatite, gospodo, kada imate samo jedan jedini zadatak – da tokom pandemije čuvate zdravlje, živote, poslove i mir naših ljudi? Sila vam je važnija od toga. Nemojte da se opečete o tu vatru kojom se igrate“, zaključio je Božović u saopštenju.