Južne vesti: Članovi SNS-a pravili bakljadu, pa umalo izazvali požar

Vesti 29. apr 202022:58 > 23:01
Južne vesti

Prilikom bakljade sa terase stana jednog od funkcionera niške Srpske napredne stranke koja je bila praćena skandiranjem protiv jednog od opozicionih lidera Dragana Đilasa, na Somborskom bulevaru u Nišu umalo je došlo do požara nakon što su bačene baklje pale na tendu radnje koja se nalazi u prizemlju zgrade.

Kako pišu Južne vesti, kao odgovor na proteste građana koji svake večeri sa terasa prave buku nezadovoljni stanjem u zemlji, aktivisti Srpske napredne stranke imali su svoj performans koji se umalo pretvorio u veliki incident.

Tačno u 20:30 u naselju Pantelej na Somborskom bulevaru, sa terase stana u kome živi jedan od gradskih funkcionera Srpske napredne stranke iz Niša, upaljene su baklje, razvučena je zastava vladajuće stranke i počelo je skandiranje protiv jednog od lidera opozicije Dragana Đilasa.

POVEZANE VESTI

 Čulo se i ozvučenje iz zgrade u izgradnji koja se nalazi pored nje, Tončev gradnje, u koju su ušli članovi SNS-a i odatle skandirali i dobacivali građanima koji su sporadično dobacivali.

Baklje su bačene na ulicu, pale su na tendu piljare koja je u prizemlju. Počela je da gori, ali su komšije sa terasa sipale vodu i spasili da se vatra ne proširi.

Došli su i vlasnici koji žive u blizini, počeli da gase, a došla je i policija i vatrogasci, javile su Južne vesti.

Novinarka Južnih vesti opisala je situaciju kao napetu, jer je bilo međusobnog vređanja građana sa terasa i članova SNS-a.

Aktivisti SNS-a su bili raspoređeni i preko puta ulice, dobacivali su građanima koji su govorili protiv njih.

Čitaoci su javili da je bakljade bilo i u drugim delovima grada.

Incidenti nisu prijavljeni.

Od nedelje, 26. aprila, građani su krenuli sa protestima „Bukom protiv diktature“ u 20.05, a narodni poslanik SNS-a Vladimir Đukanović na sednici Skupštine najavio je bio odgovor vladajuće partije.