Kontraprotest u 20.30h, simpatizeri SNS palili baklje na krovovima zgrada

Vesti 29. apr 202021:49 > 21:54
Ilustracija

Nakon aplauza zdravstvenim radnicima Srbije u 20 sati, pet minuta nakon toga u gradovima širom Srbije građani su lupanjem u šerpe, muzikom i petardama, izrazili svoje nezadovoljstvo u akciji "Bukom protiv diktature", a po prvi put u 20.30 sati oglasili su se i oni koji su želeli da pruže podršku vlastima Srbije.

Na Banjici i u još nekim delovima Beograda u 20.30 je bilo vatrometa, uzvika u znak podrške vladajućem bloku i predsedniku Aleksandru Vučiću, a na krovovima pojedinih zgrada i terasama instalirano je snažno ozvučenje.

Protivnici i pristalice vlasti večeras su se u Novom Sadu prepucavali preko terasa i prozora svojih stanova, emitovanjem i slanjem različitih poruka.

Prvo je, kao i svako veče, u 20 sati usledio aplauz koji građani upućuju zdravstvenim radnicima koji se bore protiv pandemije kovida-19.

Potom se, pet minuta kasnije, začulo lupanje u šerpe, što je način na koji gradjani nekoliko poslednjih večeri izražavaju protest protiv aktuelne vlasti.

https://twitter.com/mladjandj/status/1255605284355084289

U 20.30 se u više delova grada začulo sa snažnih razglasa: „Hej, hej, Đilase, vrati pare, lopove“, nakon čega se, kao odgovor, ponovo začulo lupanje u šerpe.

Na ovu akciju podrške vlastima danas je pozvao poslanik Srpske napredne stranke (SNS) Vladimir Đukanović, a poziva je bilo i na društvenim mrežama.

Akcija je očigledno zamišjena kao pandan akciji „Digni glas: Bukom protiv diktature“.