Vučić: Predložićemo zabranu kretanja od četvrtka u 18h do subote u 5h

Vesti 29. apr 202020:03 > 21:12
Tanjug/Dragan Kujundžič

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će sutra predložiti lekarskom delu Kriznog štaba da zabrana kretanja tokom prvomajskih praznika traje od četvrtka, 30. aprila u 18h do subote, 2. maja u 5h.

„Sutra ćemo Ana (Brnabić) i ja izaći sa predlogom da u 18h počne zabrana kretanja, trajaće do subote u 5h…Jer želimo da dobijemo dan i po koji su nam važni…Policijski čas će biti kratak, dvostruko kraći od najavljenog, to je 30 i nešto sati“, kazao je Vučić u gostovanju na RTS-u.

Prema njegovim rečima, neće biti zabrane za penzionere tokom tog vremena.

„Penzioneri će imati dva puta po sat vremena da budu sami na ulici, što je važno za njih…A od subote ujutro ide sve normalno, i posle opet od 18h zabrana, a tada opet mogu penzioneri. Opet u nedelju ujutru sve normalno do 18 sati, a od 18h opet penzioneri“, dodao je Vučić.

Ranije je Vlada Srbije saopštila da će zabrana kretanja zbog epidemije koronavirusa trajati od četvrtka od 18 sati do ponedeljka u 5 sati.

Ukidanje vanrednog stanja krajem sledeće nedelje?

Predsednik Srbije izjavio je i da „ne bi isključio mogućnost“ da krajem sledeće nedelje dođe do ukidanja vanrednog stanja.

„Posle toga više ne bi bilo nikakvog policijskog časa“, rekao je Vučić.

On je rekao da misli da je moguće da se dogodi da se sledeće nedelje ukine vanredno stanje, dodajući da  „želimo da odemo iz vanrednog stanja“.

Za to je, naveo je, potrebno sačekati da bude sedam dana dobrih rezultata u borbi protiv koronavirusa kao prethodna tri dana.

Sve informacije o koronavirusu možete pročitati u Blogu uživo i na stranici Koronavirus.